blogs
20 december, 2022

Geef je interieur warmte met kleur

Geef je interieur warmte met kleur


Misschien herken je het wel, je houdt de basis van je interieur graag wit, omdat je bang bent dat kleur te druk wordt. Of omdat je simpelweg niet weet welke kleur je moet toepassen. Terwijl kleur juist invloed heeft op de sfeer en warmte in huis, letterlijk! In deze blog kom je erachter hoe je energie kunt besparen door het gebruik van warme kleuren in huis.

Kleur heeft een grote invloed op de sfeer in een ruimte én heeft een groot effect op hoe we ons voelen. Uit onderzoek blijkt dat warme kleurtonen je een behaaglijk gevoel geven, waardoor de verwarming een graadje lager kan. Onze hersenen associëren instinctief een stemming met een bepaalde kleur. Warme kleuren wekken vreugde, passie, kracht en energie op en doen ons denken aan de zon. De perceptie van warmte is dus net zo belangrijk als de werkelijke warmte.

bha-2022-Q3_Global-living-woonkamer-7.jpg


Warme kleuren voor je interieur

Wat zijn warme kleuren? Daarbij kun je denken aan alle variaties rood-, bruin- en gele tinten, van beige tot terracotta, roze tot bordeaux en mosterdgeel tot goud. Groen- en aardetinten zijn warm en hebben bovendien een rustgevende werking vanwege de associatie met de natuur. Laat de kleuren terugkomen in de vloeren, meubels en om het helemaal af te maken: accessoires! In combinatie met warme materialen als wol, velours en hout creëer je een extra aangename sfeer.

warminterieur.jpg


Maar vergeet zeker de muren niet! Verf ze een warme tint of maak gebruik van behang. Wist je dat behang je muren extra isoleren? Dit komt door de extra laag op de muur. En neem alle ruimtes in huis mee: de woonkamer en slaapkamer, maar juist ook de hal als warme binnenkomer.

bha-2021-Q3-Hal 1.jpg


Vloerverwarming voor warmere voeten

Besparen op je energiekosten begint al door het slim inrichten van het verwarmingsplan. Heb je wel eens gedacht aan vloerverwarming? Het verwarmt efficiënt, is energiebesparend én comfortabel. Je kunt met een vloerverwarming ongeveer 10 tot 15 procent besparen op je stookkosten in vergelijking met gewone radiatoren. Radiatoren werken met een hoge aanvoertemperatuur en dat jaagt de energierekening behoorlijk op. Bij vloerverwarming wordt de warmte gelijkmatig via de vloer verspreid en dat voel je.

bha-2021-Q3-Eetkamer.jpg


Vloeren met een lage weerstand zijn ideaal voor vloerverwarming. Denk aan PVC, vinyl en Marmoleum. Deze vloeren zijn vaak niet te onderscheiden van de natuurlijke soorten, maar zijn duurzaam en geleiden warmte optimaal waardoor de vloer een constante en aangename temperatuur afgeeft.

Ben je geïnspireerd geraakt? Kom langs in onze winkel. Onze interieuradviseurs helpen je graag met een persoonlijk advies voor jouw woonstijl. En vergeet ook zeker niet ons energiebesparing magazine te lezen vol tips en inspiratie!