blogs
13 juni, 2023

Slim de zomer in!

Slim de zomer in!


Zomer, de tijd van het jaar waarin alles net wat makkelijker gaat. Het weer is aangenaam en je hebt meer energie om dingen aan te pakken. Waarom dan niet meteen een nieuwe look voor je huis? De zomer is namelijk het ideale seizoen voor een make-over! De droge en zonnige dagen zijn perfect voor het leggen van een nieuwe vloer of het verven van je muren. In deze blog vertellen we meer over slimme zomerproducten voor je huis.


De zomer is de ideale periode voor je verbouwing

Ben jij toe aan een nieuwe look voor je interieur? Dan is de zomer de perfecte tijd om aan de slag te gaan! Op droge dagen plaats je je meubels buiten zodat je ruimte hebt om je nieuwe vloer te leggen, en verf op de wanden droogt lekker snel. Bovendien heb je geen last van vuil dat je meeneemt van buiten op je net gelegde vloer.

Desso Shades_AA28-4435_Desso Patterns_AA17-9526-_161014-4308 (1).jpg

 

Houd insecten buiten

Wat kunnen we genieten van een tropische zomerdag. Er is echter één ding waar we het niet zo op hebben: insecten die je huis binnendringen. En laat het nu zo zijn dat de insectenpopulatie flink toeneemt na een zachte winter. Veel insecten overleven deze warme maanden. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor: horren! Het is dé musthave van deze zomer. In ons assortiment vind je horren van topmerken NL Label en Luxaflex®. Zo geniet je van een frisse bries zonder ongewenste gasten. Dus laat die ramen en deuren maar openstaan, zonder je zorgen te maken over vervelende beestjes of pollen in huis.

Luxaflex Horren (3) (1).jpg

Zonwerende raamdecoratie

Stel je voor: je ligt heerlijk op de bank te ontspannen terwijl de zonnestralen gedimd door het raam naar binnen schijnen. Je wilt echter niet dat het te warm wordt in huis, of dat de zon direct op je beeldscherm schijnt. Goede zonwering kun je geheel aanpassen naar jouw wensen door lamellen te kantelen of de raamdecoratie op gepaste hoogte te sluiten. Daarnaast is er raamdecoratie die extra functioneel is in de zomer, zoals Sun Block gordijnen van NL Label. Deze innovatieve gordijnen zijn voorzien van een speciale metallic coating die het zonlicht reflecteert en zo schittering en oververhitting in huis tegengaan. De gordijnen houden het zonlicht tot wel 60% tegen. Zo blijft jouw interieur koel en stijlvol.

Sublock.jpg

Ook voor zonwering zijn er zonnige innovaties: Duette® Shades zorgen voor een goede isolatie in huis vanwege de speciale honingraatstructuur met hierin stilstaande lucht. Dit vormt als het ware een schild tussen binnen en buiten. Architella Shades houden lucht zelfs nóg beter vast: deze hebben een dubbele isolatielaag. Wil je meer weten over isolerende raamdecoratie? Vraag het één van onze adviseurs!

 

Large-PV_0092 (1).jpg

Vloerverkoeling

Kom deze zomer heerlijk thuis in een koel huis. Wist je dat vloerverwarming tegenwoordig ook kan koelen? Ervaar nu de ultieme oplossing tegen de hitte zonder de noodzaak van een dure airco, waardoor je ook nog eens flink wat kosten bespaart. Met vloerverkoeling geniet je van een aangename temperatuur in huis, zonder extra energiekosten.

 

Large-DS_2153_CGI (1).jpg

Veilig van huis met elektrische raamdecoratie

Ben je op zoek naar slimme raamdecoratie? Met Luxaflex® PowerView® Automation en Bliss® Motorisation elektrische bediening heb je de mogelijkheid om je raamdecoratie op afstand te bedienen via een afstandsbediening of app. En het beste van alles? De raamdecoratie past zich automatisch aan naar jouw wensen. Zo kun je bijvoorbeeld de gordijnen automatisch laten openen als je wakker wordt en 's avonds weer sluiten. En als je op vakantie bent, lijkt het alsof je thuis bent waardoor je inbrekers kunt weren. Met een Smart Home systeem kun je naast je zonwering, ook slimme gadgets zoals een videodeurbel bedienen, zodat je altijd kunt zien wie er voor de deur staat. Maak het jezelf gemakkelijker én veiliger met een slim huis.

 

Vragen? We helpen je graag!

Voor je start met de inrichting of verbouwing van je huis, is het slim om langs te komen bij Berg en Berg Cruquius. Onze interieuradviseurs denken met je mee en nemen alle bovenstaande punten in overweging, zoals hoe het licht en de warmte binnenkomt, welke raamdecoratie geschikt is en of vloerverkoeling bij jouw situatie past. Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak, zodat jouw huis een comfortabel thuis wordt.

 

Kom langs in de winkel voor inspiratie of plan direct een interieuradvies in. Op deze pagina lees je alvast meer over de themaweken slim wonen.